Bedreigde zwaan - Jan Asselijn

Hoofdafbeelding Bedreigde zwaan - Jan Asselijn

Bedreigde zwaan - Jan Asselijn

Haarscherp geprint
Ophangsysteem inbegrepen
Wallprint op maat? Neem contact op
Binnen 3 werkdagen geleverd met spoedlevering
90 x 90 cm
150 x 150 cm
180 x 180 cm
Fabric art
Zwart
Wit
Zilver
Geen
Nee
Ja
Vanaf
Binnen 3 werkdagen geleverd met spoedlevering
Er zijn al 0 van de 0 exemplaren verkocht

Omschrijving

Allegorie op Johan de Witt. 

Op het eerste gezicht lijkt het schilderij, geschilderd in ca. 1650, een verdedigende zwaan af te beelden die haar eieren beschermt tegen een hond. Zwanen staan in de kunst vaak voor reinheid, terwijl de hond het kwaad afbeeldt. Zo'n honderd jaar later, geruime tijd na de dood van Jan Asselijn werden er onderschriften op De bedreigde Zwaan aangebracht. De teksten zijn vermoedelijk allegorie op een bekend persoon uit onze geschiedenis: Johan de Witt.  

 

De verwijzingen. 

Onder de zwaan staat de tekst: ‘DE RAAD= PENSIONARIS’, wat hoogstwaarschijnlijk verwijst naar Johan de Witt die in 1653 raadspensionaris werd van het gewest Holland. Een verwijzing naar dit gewest is terug te vinden op de eieren van de zwaan. Hier staat namelijk: ‘HOLLAND’. Boven de hond, die de grote bedreiging vormt in dit schilderij is nog een laatste indicatie te vinden: ‘VIAND VAN DE STAAT’. Hoogstwaarschijnlijk doelt degene die de tekst op het schilderij geschreven heeft dus op Johan de Witt die het gewest Holland beschermde tegen het opkomende gevaar van Frankrijk en Engeland.  

 

Raak nooit uitgepraat over dit meesterwerk. 

Met deze wallprint van De Bedreigde Zwaan geschilderd door Jan Asselijn hang je niet alleen een prachtige blikvanger aan je muur, maar heb je ook altijd een interessant verhaal te vertellen aan geïnteresseerden. Ook andere reproducties van bekende oude meesters zijn terug te vinden op onze website. Zo is er altijd een mooi exemplaar te vinden dat past bij uw interieur. 
Wij bieden de mogelijkheid om een afdruk te bestellen in verschillende materialen. Namelijk: 


Fabric Art: stoffen doek dat is gespannen in een aluminium frame. De print is uitwasbaar, makkelijk te bevestigen en kan vervangen worden door een andere print wanneer u erop uitgekeken raakt.

 

Aluminium: paneel van 3mm dik met een matte uitstraling. Voorzien van een ophangsysteem waardoor het doek ongeveer 15mm van de muur af hangt.  

 

Plexiglas: creëert een luxe uitstraling door het glanzende effect. Ook het plexiglas is voorzien van een ophangsysteem wat het doek een zwevend effect geeft. 

 

Altijd een origineel interieur met Fabric Art.

Het materiaal Fabric Art kent een enorm voordeel. Het wanddoek is uit het frame te halen. Dit maakt het mogelijk om je complete muurdecoratie aan te passen. Hoe je dit eenvoudig kunt monteren ziet u in de video hieronder of leest u op deze pagina!

 


 

Specificaties

Kleuren Blauw / Bruin
Oriëntatie Vierkant
Type Dieren / Wereldberoemd

Schrijf u in op onze nieuwsbrief voor 10% korting