Hoe monteer ik Fabric Art?

Je wilt het doek goed gespannen in het aluminium frame. Dan is het handig om te weten hoe je Fabric Art monteert. Op deze pagina nemen we je stapsgewijs mee bij de monteren van een wallprint!

1. Frame in elkaar zetten

Het frame bestaat uit 2 lange- en 2 korte stukken. Deze plaats je met de groeven naar boven gericht op een ondergrond. De stukken zijn eenvoudig te verbinden met de bijgeleverde verbindingsstukken (8 stuks). Op de afbeelding hieronder is te zien hoe deze verbindingsstuken gebruikt horen te worden. Op iedere hoek plaatst u 2 verbindingsstukken boven op elkaar (1 ter bescherming van het frame, en 1 met de schroeven). Vervolgens schuift u de andere zijde van het frame op het verbindingsstuk en draait u alle schroeven vast.

 

 

2. Doek spannen

Nu het frame in elkaar zit, is het tijd om je Fabric Art strak te spannen! Dit werkt als volgt. Het doek kun je 'uitgooien' over het frame. Vervolgens drukt u het doek in het frame. Begin hiervoor in 1 hoek. Zodra 1 hoek correct gespannen is, strijkt u het doek met een soepel beweging langs de zijde richting de eerstvolgende hoeken. Wij raden aan om de montagevideo onder aan deze video hiervoor goed te bekijken!

 

3. Ophangsysteem bevestigen

Het bijgeleverde ophangsysteem schroeft u eenvoudig aan de muur. Zorg ervoor dat je er zeker van bent waar de wallprint komt te hangen. Let er ook op dat het van belang is om dit waterpas op te hangen. Je wilt natuurlijk geen scheve muurdecoratie ophangen!

 

4. Wallprint ophangen

Zodra het ophangsysteem bevestigt is, kun het de complete wallprint (het doek gespannen in frame) over dit systeem plaatsen. Uw Fabric Art hangt!

 

5. Fabric Art vervangen

Mocht u na een tijdje uit zijn gekeken op de wallprint, dan kun je het doek gelukkig eenvoudig en snel vervangen. Het frame en het ophangsysteem kunnen hiervoor intact blijven. Zodra je de complete wallprint van de muur hebt gehaald, kan de print uit het frame gehaald worden en plaats maken voor een nieuwe! Het is uiteraard wel van belang dat de nieuwe print dezelfde afmetingen heeft als de vorige. Neem bij het bestellen van een nieuwe wallprint altijd even contact met ons op. Dan weet je zeker dat er geen nieuw frame en ophangsysteem bij je bestelling geleverd wordt!

 

Schrijf u in op onze nieuwsbrief voor 10% korting