De Staalmeesters - Rembrandt van Rijn

Hoofdafbeelding De Staalmeesters - Rembrandt van Rijn

De Staalmeesters - Rembrandt van Rijn

Haarscherp geprint
Ophangsysteem inbegrepen
Wallprint op maat? Neem contact op
Binnen 3 werkdagen geleverd met spoedlevering
90 x 60 cm
120 x 80 cm
150 x 100 cm
180 x 120 cm
225 x 150 cm
Fabric art
Aluminium
Plexiglas
Zwart
Wit
Zilver
Geen
Nee
Ja
Vanaf
Binnen 3 werkdagen geleverd met spoedlevering
Er zijn al 0 van de 0 exemplaren verkocht

Omschrijving

Keurmeesters

Op dit bekende schilderij van Rembrandt van Rijn, zijn de Staalmeesters afgebeeld. Het kunstwerk is ook wel bekend als ‘De Waardijns van het Amsterdamse lakenbereidersgilde’. Deze groep heren waren hier aan het werk als keurmeester en hadden als taak om de laken te controleren op kwaliteit en kleur. Laken is een stof die werd gebruikt bij het fabriceren van kledij. Vanwege het ingewikkelde productieproces diende het eigenlijk als een luxeproduct. Om verschillende laken met elkaar te vergelijken, maakten deze Staalmeesters gebruik van ‘stalen’- proeflappen. Hier is de naam van het schilderij ook uit afgeleid.

Thematiek

Op het kunstwerk zijn in totaal 6 mannen te zien. Op één iemand na waren zij allemaal lid van het Amsterdamse lakengilde.Deze functie was een erefunctie en kon maar voor één jaar uitgevoerd worden: van de ene Goede Vrijdag, tot de volgende Goede Vrijdag. In het midden van het groepsportret is een bediende te zien; de man zonder hoed. Naast een laken dat op de tafel ligt ter controle, ligt er ook nog een boek. Vermoedelijk dient dit boek als boekhouding voor het gilde. 

Compositie

Met behulp van een röntgenfoto is men erachter gekomen dat Rembrandt de compositie nogal veranderd heeft. De tweede man van links bijvoorbeeld, zou oorspronkelijk recht op hebben gestaan. Na enkele aanpassingen lijkt het alsof de man in de benen komt zodra hij de toeschouwer van dit schilderij opmerkt. Gedacht wordt, dat Rembrandt de compositie veranderde om zo te oefenen met verschillende houdingen.

 

Fabric art

Fabric art

Fabric art is bij uitstek geschikt een print als groot formaat wanddecoratie: een gunstige prijs en mega eenvoudig te bevestigen. Het door u gekozen beeld wordt geprint op een stoffen doek en gespannen in een aluminium textielframe. De frames zijn beschikbaar in drie verschillende kleuren, namelijk: zwart, zilver en wit. Zo weten wij zeker dat er voor ieder interieur een perfect beleving kan worden gecreëerd. Het doek is heel eenvoudig in het aluminium textielframe te bevestigen door een pees in iedere zijde te duwen. Het grote voordeel hiervan is dat u de print kan verwisselen zodra u erop uitgekeken bent.

Dibond aluminium plaat

Aluminium

Aluminium (ook wel bekend als Dibond) is een aluminium paneel van 3mm dik waarop wij direct printen. De zichtzijde is voorzien van een witte laag met daarop een matte toplaag. Hierdoor krijgt de print, zoals u wellicht verwacht, een matte uitstraling voor aan uw muur. Aan de achterzijde van het paneel verlijmen wij een aluminium ophangframe die er voor zorgt dat het paneel ca. 15mm van de muur af hangt. Liever een matte uitstraling verwisselen voor een glanzende uitstraling? Kies van voor plexiglas!

Plexiglas

Plexiglas

Voor printen op plexiglas gebruiken wij een 3mm dik helder plexiglas waarop wij aan de achterkant printen. Tezamen met een witte deklaag, ontstaat er diepte in de print waardoor er een minimaal 3D effect ontstaat. Vanwege de glanzende uitstraling, creëert u binnen een handomdraai een luxe sfeer aan uw muur. Ook aan de achterzijde van het plexiglas, verlijmen wij een aluminium ophangframe die er voor zorgt dat het paneel ca. 15mm van de muur af hangt. Hierdoor ontstaat er een zwevend effect wat de luxe uitstraling ten goede komt!

Specificaties

Kleuren Bruin / Geel / Rood
Oriëntatie Liggend
Type Stilleven / Wereldberoemd

Schrijf u in op onze nieuwsbrief voor 10% korting