Meisje met de parel - Johannes Vermeer

Hoofdafbeelding Meisje met de parel - Johannes Vermeer

Meisje met de parel - Johannes Vermeer

Haarscherp geprint
Ophangsysteem inbegrepen
Wallprint op maat? Neem contact op
Binnen 3 werkdagen geleverd met spoedlevering
90 x 90 cm
120 x 120 cm
150 x 150 cm
180 x 180 cm
Fabric art
Aluminium
Plexiglas
Zwart
Wit
Zilver
Geen
Nee
Ja
Vanaf
Binnen 3 werkdagen geleverd met spoedlevering
Er zijn al 0 van de 0 exemplaren verkocht

Omschrijving

Lichtgebruik door Johannes Vermeer.

Johannes Vermeer laat door het meisje met de parel nog maar weer eens zien waarom hij de meester van het licht is. De vochtige lippen. De felle parel in het midden. Door de donkere achtergrond vallen ze enorm op. En dat terwijl de parel maar 2 likjes olieverf zijn.

 

Wie is het meisje met de parel?

Het meesterwerk is een tronie. Geen portret. Een tronie is een creatief kunstwerk van een naamloos model. Het meisje met de parel is dan ook een onbekend persoon. De tulband is van Oosterse origine en daarom is het vermoeden ook dat het meisje van Oosterse komaf is. Toch is er ook nog een andere theorie. Het is namelijk ook mogelijk dat de dochter van Vermeer model stond.

 

De parel.

Dit schilderij heeft niet altijd meisje met de parel geheten. Tot voor 1995 heette het schilderij ‘Het meisje met de tulband’. Wanneer het exemplaar in het Mauritshuis kwam te hangen werd geconstateerd dat ‘Het meisje met de parel’ een betere naam is, omdat deze veel meer opvalt. Echter, in 2014 was er de suggestie dat de parel veel te groot was om daadwerkelijk een parel te zijn. Toch heeft het Mauritshuis besloten de naam te behouden vanwege de herkenbaarheid die de parel geeft aan het schilderstuk. 

 

Door Fabric Art altijd een origineel interieur.

Het materiaal Fabric Art kent een enorm voordeel. Het wanddoek is uit het frame te halen. Dit maakt het mogelijk om je complete muurdecoratie aan te passen. Hoe je dit eenvoudig kunt monteren leest u op deze pagina en ziet u in de video hieronder!

 

Specificaties

Kleuren Blauw / Bruin / Geel / Goud
Oriƫntatie Vierkant
Type Landschap

Schrijf u in op onze nieuwsbrief voor 10% korting