De goudweger - Salomon Koninck - staand

Hoofdafbeelding De goudweger - Salomon Koninck - staand

De goudweger - Salomon Koninck - staand

Haarscherp geprint
Ophangsysteem inbegrepen
Wallprint op maat? Neem contact op
Binnen 3 werkdagen geleverd met spoedlevering
60 x 90 cm
80 x 120 cm
100 x 150 cm
120 x 180 cm
150 x 225 cm
Fabric art
Aluminium
Plexiglas
Zwart
Wit
Zilver
Geen
Nee
Ja
Vanaf
Binnen 3 werkdagen geleverd met spoedlevering
Er zijn al 0 van de 0 exemplaren verkocht

Omschrijving

De Goudweger van Salomon Koninck.

Herkenbaar vanwege zijn lichtinval. Vanwege de traditionele wijze van kunst van de 16e eeuw. De Goudweger is één van de vele schilderijen in de categorie geld en goud.

 

Salomon Koninck

De schilder van de goudweger, Salomon Koninck, is een graveur die op de Hollandsche school actief was. Zijn werken bestonden vooral uit genrestukken (dingen die gebeuren in het dagelijks leven) en portretten. Deze kenmerkten zich door warm coloriet. Coloriet is de het effect van gezamenlijke kleuren
in een kunstwerk. Maar, van wie had hij deze schilderstijl? Salomon Koninck bevond zich veel rondom Rembrandt van Rijn en laat in zijn schilderijen ook een aantal herkenbare dingen zien die we bij Rembrandt ook zien. Zo ook in dit schilderij. Met de lichtinval bijvoorbeeld. Één van Rembrandt zijn sterkste punten. Het gebruik van licht en de donkere ruimte legt ook bij de Goudweger mooi de focus op wat er gebeurt bij het personage op het schilderij.

 

Zoon van de goudsmid

Koninck was zoon van de goudsmid en daarom linkt dit schilderij zo goed aan zijn leven. In de Gouden Eeuw werden veel schilderijen rondom geldzaken gemaakt. Van bankier tot handelaar, van handelaar tot goudsmid. De afgebeelde mensen op portretten als deze hechten vaak veel waarde aan geld. Daarom worden dit soort schilderijen ook wel geassocieerd met gierigheid.

 

In 2 maten beschikbaar.

Dit schilderij is in 2 maten beschikbaar. Staand en vierkant. Zo is er voor elk interieur wel een juiste goudsmid.

 

Onze materialen

  • Fabric Art: stoffen doek dat is gespannen in een aluminium frame. De print is uitwasbaar, makkelijk te bevestigen en kan vervangen worden door een andere print wanneer u erop uitgekeken raakt.
  • Aluminium: paneel van 3mm dik met een matte uitstraling. Voorzien van een ophangsysteem waardoor het doek ongeveer 15mm van de muur af hangt. 
  • Plexiglas: creëert een luxe uitstraling door het glanzende effect. Ook het plexiglas is voorzien van een ophangsysteem wat het doek een zwevend effect geeft. 

 

Fabric Art: Geef je interieur in no-time een nieuwe twist.

Fabric Art is nog een relatief onbekend begrip. Dit materiaal kan gemakkelijk worden verwisseld binnen het frame, waardoor het eenvoudig is om af en toe iets anders aan de muur te hangen. Zo blijft de wand levendig en behoudt het interieur zijn originaliteit.

Let op: niet elke wandprint past in alle lijsten. Let daarom goed op het formaat van de print en het frame.

 

Hoe kan ik Fabric Art monteren?

Een goede vraag! Met Fabric Art kunt u eenvoudig het doek vervangen terwijl het frame blijft hangen. Op deze manier kunt u in een handomdraai een nieuwe print aan de muur hebben. In de onderstaande video laten we zien hoe dit proces werkt! Voor gedetailleerde instructies kunt u hier terecht.

Specificaties

Kleuren Bruin
Oriëntatie Staand
Type Portret

Schrijf u in op onze nieuwsbrief voor 10% korting