Hoofdafbeelding De Goudweger - Salomon Koninck
Haarscherp geprint
Ophangsysteem inbegrepen
Wallprint op maat? Neem contact op

De Goudweger - Salomon Koninck

90 x 90 cm
120 x 120 cm
150 x 150 cm
180 x 180 cm
Fabric art
Aluminium
Plexiglas
Zwart
Wit
Zilver
Geen
Nee
Ja
Vanaf
Binnen 3 werkdagen geleverd
Er zijn al 0 van de 0 exemplaren verkocht

Omschrijving

De Goudweger van Salomon Koninck.

Herkenbaar vanwege zijn lichtinval. Vanwege de traditionele wijze van kunst van de 16e eeuw. De Goudweger is één van de vele schilderijen in de categorie geld en goud.

Salomon Koninck.

De schilder van de goudweger, Salomon Koninck, is een graveur die op de Hollandsche school actief was. Zijn werken bestonden vooral uit genrestukken (dingen die gebeuren in het dagelijks leven) en portretten. Deze kenmerkten zich door warm coloriet. Coloriet is de het effect van gezamenlijke kleuren
in een kunstwerk. Maar, van wie had hij deze schilderstijl? Salomon Koninck bevond zich veel rondom Rembrandt van Rijn en laat in zijn schilderijen ook een aantal herkenbare dingen zien die we bij Rembrandt ook zien. Zo ook in dit schilderij. Met de lichtinval bijvoorbeeld. Één van Rembrandt zijn sterkste punten. Het gebruik van licht en de donkere ruimte legt ook bij de Goudweger mooi de focus op wat er gebeurt bij het personage op het schilderij.

Zoon van de goudsmid.

Koninck was zoon van de goudsmid en daarom linkt dit schilderij zo goed aan zijn leven. In de Gouden Eeuw werden veel schilderijen rondom geldzaken gemaakt. Van bankier tot handelaar, van handelaar tot goudsmid. De afgebeelde mensen op portretten als deze hechten vaak veel waarde aan geld. Daarom worden dit soort schilderijen ook wel geassocieerd met gierigheid.

In 2 maten beschikbaar.

Dit schilderij is in 2 maten beschikbaar. Staand en vierkant. Zo is er voor elk interieur wel een juiste goudsmid.

Specificaties

Kleuren Bruin
Oriƫntatie Vierkant
Type Portret

Schrijf u in op onze nieuwsbrief voor 10% korting