De Stier - Paulus Potter

Hoofdafbeelding De Stier - Paulus Potter

De Stier - Paulus Potter

Haarscherp geprint
Ophangsysteem inbegrepen
Wallprint op maat? Neem contact op
90 x 60 cm
120 x 80 cm
150 x 100 cm
180 x 120 cm
225 x 150 cm
Fabric art
Aluminium
Plexiglas
Zwart
Wit
Zilver
Geen
Nee
Ja
Vanaf
Er zijn al 0 van de 0 exemplaren verkocht

Omschrijving

Wie ‘Paulus Potter’ zegt, zegt ‘De Stier’. De twee staan vrijwel synoniem aan elkaar. Dit zorgt er ook voor dat De Stier niet alleen het bekendste werk is van Potter maar zelfs één van de bekendste werken van het Mauritshuis, waar dit schilderij tentoongesteld is. Door de Fransen werd dit schilderij zelfs als één van de hoogtepunten van de Gouden Eeuw gezien. Met name de eenvoud van het onderwerp van dit schilderij heeft gezorgd voor de populariteit. Dat Paulus Potter op zo’n groot doek (235,5 x 339 cm) zoiets ‘gewoons’ als een stier afbeeldde, werd in deze tijd als iets unieks ervaren. Alles over het leven van deze Paulus Potter lees je in deze blog


Verhaal achter De Stier. 

Het vermoeden is dat de stier die te zien is in het midden van het doek, is afgeleid van losse tekeningen van stieren met een verschillende leeftijd. Zo lijken de schouders en het gebit op die van een volwassen stier, terwijl de halskwab en horens op die van een jong stier lijken. Ook was dit schilderij oorspronkelijk een stuk kleiner dan het uiteindelijke werk. Zo besloot Paulus Potter om zowel links, rechts als boven van de stier stukken doek toe te voegen. Wanneer je dit schilderij in het Mauritshuis van dichtbij bekijkt, is dit nog steeds terug te zien aan de naden. Potter schilderde het werk met veel details die er levensecht uitzien. Een echt meesterwerk!


De Stier als wallprint aan uw muur

Bij Wannahave Wallprint hebben wij het mogelijk gemaakt om een klassieke oude meester, zoals De Stier, aan uw eigen muur op te hangen. Alle wallprints worden met de laatste printtechnieken uitgewerkt, en uitvoerig gecontroleerd op details. Op deze manier garanderen wij dat onze muurdecoratie er op zijn best uitziet!

 

Specificaties

Kleuren Blauw / Bruin / Groen / Oranje / Wit
Oriëntatie Liggend
Type Dieren / Landschap / Wereldberoemd

Schrijf u in op onze nieuwsbrief voor 10% korting