Pronkstilleven - Adriaen van Utrecht

Hoofdafbeelding Pronkstilleven - Adriaen van Utrecht

Pronkstilleven - Adriaen van Utrecht

Haarscherp geprint
Ophangsysteem inbegrepen
Wallprint op maat? Neem contact op
Binnen 3 werkdagen geleverd met spoedlevering
90 x 60 cm
120 x 80 cm
150 x 100 cm
180 x 120 cm
225 x 150 cm
Fabric art
Aluminium
Plexiglas
Zwart
Wit
Zilver
Geen
Nee
Ja
Vanaf
Binnen 3 werkdagen geleverd met spoedlevering
Er zijn al 0 van de 0 exemplaren verkocht

Omschrijving

Een enorm populair genre in de 17e eeuw

Stillevens. Naast landschappen en genreportretten een van de meest populaire wanddecoraties. Pronkstillevens waren er voor de rijken. Ze konden zo laten zien hoe goed zij het hadden in het dagelijks leven. Er wordt duur porselijn afgebeeld, allerlei vruchten en andere dure etenswaren die beslist niet voor de onderste klassen van de samenleving toentertijd waren.

Enorm gedetailleerd

We kunnen wel zeggen dat Adriaen van Utrecht hier even liet zien dat hij enorm goed schilderen kon. De dieren vallen erg op. Vooral de kreeft. De dieren zijn levensecht geschilderd en kennen enorm veel details. Daarnaast, alle andere voorwerpen. Het kostbare servies straalt hoogwaardig niveau uit. Direct is bekend dat dit schilderij bestemd is voor de Hoge Burgerij.

Adriaen van Utrecht

Adriaen van Utrecht is van oorsprong Vlaams. Hij was onderdeel van de Antwerpse School en kreeg hier passie voor het schilderen van stillevens. Hierin ontwikkelde hij ook een specialiteit. Hij kon dit zo goed
dat hij zelfs delen van andere schilders overnam om op hun schilderij een stukje stilleven te schilderen. De in 1599 geboren Antwerper trouwde met Constantia van Nieulandt. Zij was zelf schilderes en kende een familie van vele kunstenaars. Adriaen en Constantia vormden een kunstenaarskoppeltje en kregen 12 kinderen.

Opvallend standpunt

Het schilderij Pronkstilleven is geschilderd vanuit een interessante kijk. Doordat het van een wat lager standpunt geschilderd is, is het waarschijnlijk de bedoeling geweest om deze boven een haard te plaatsen. Zo kijk je vanaf de juiste hoogte tegen het stilleven aan.

Pronken met bloemen?

Is een pronkstilleven niet helemaal uw ding, maar bent u wel gek op bloemen? De stillevens met bloemen geven ook een klassieke deftige uitstraling en zijn fraaie werken voor in het interieur.

 

Onze materialen

  • Fabric Art: stoffen doek dat is gespannen in een aluminium frame. De print is uitwasbaar, makkelijk te bevestigen en kan vervangen worden door een andere print wanneer u erop uitgekeken raakt.
  • Aluminium: paneel van 3mm dik met een matte uitstraling. Voorzien van een ophangsysteem waardoor het doek ongeveer 15mm van de muur af hangt. 
  • Plexiglas: creëert een luxe uitstraling door het glanzende effect. Ook het plexiglas is voorzien van een ophangsysteem wat het doek een zwevend effect geeft. 

Pronkstilleven als muurdecoratie

Pronkstilleven is een uniek stukje kunst welke erg mooi in een interieur verwerkt kan worden. Het straalt luxe, rust en een bourgondisch leven uit. Dat maakt deze muurprint, of je hem op dibond, plexiglas of fabric art besteld, ideaal voor de eetkamer of keuken. 

Fabric Art: Geef je interieur in no-time een nieuwe twist.

Fabric Art is nog een relatief onbekend begrip. Dit materiaal kan gemakkelijk worden verwisseld binnen het frame, waardoor het eenvoudig is om af en toe iets anders aan de muur te hangen. Zo blijft de wand levendig en behoudt het interieur zijn originaliteit.

Let op: niet elke wandprint past in alle lijsten. Let daarom goed op het formaat van de print en het frame.

 

Hoe kan ik Fabric Art monteren?

Een goede vraag! Met Fabric Art kunt u eenvoudig het doek vervangen terwijl het frame blijft hangen. Op deze manier kunt u in een handomdraai een nieuwe print aan de muur hebben. In de onderstaande video laten we zien hoe dit proces werkt! Voor gedetailleerde instructies kunt u hier terecht.

Specificaties

Kleuren Multi-color
Oriëntatie Liggend
Type Stilleven

Schrijf u in op onze nieuwsbrief voor 10% korting