Hoofdafbeelding Pronkstilleven - Adriaen van Utrecht
Haarscherp geprint
Ophangsysteem inbegrepen
Wallprint op maat? Neem contact op

Pronkstilleven - Adriaen van Utrecht

90 x 60 cm
120 x 80 cm
150 x 100 cm
180 x 120 cm
225 x 150 cm
Fabric art
Aluminium
Plexiglas
Zwart
Wit
Zilver
Geen
Nee
Ja
Vanaf
Binnen 3 werkdagen geleverd
Er zijn al 0 van de 0 exemplaren verkocht

Omschrijving

Een enorm populair genre in de 17e eeuw

Stillevens. Naast landschappen en genreportretten een van de meest populaire wanddecoraties. Pronkstillevens waren er voor de rijken. Ze konden zo laten zien hoe goed zij het hadden in het dagelijks leven. Er wordt duur porselijn afgebeeld, allerlei vruchten en andere dure etenswaren die beslist niet voor de onderste klassen van de samenleving toentertijd waren.

Enorm gedetailleerd

We kunnen wel zeggen dat Adriaen van Utrecht hier even liet zien dat hij enorm goed schilderen kon. De dieren vallen erg op. Vooral de kreeft. De dieren zijn levensecht geschilderd en kennen enorm veel details. Daarnaast, alle andere voorwerpen. Het kostbare servies straalt hoogwaardig niveau uit. Direct is bekend dat dit schilderij bestemd is voor de Hoge Burgerij.

Adriaen van Utrecht

Adriaen van Utrecht is van oorsprong Vlaams. Hij was onderdeel van de Antwerpse School en kreeg hier passie voor het schilderen van stillevens. Hierin ontwikkelde hij ook een specialiteit. Hij kon dit zo goed
dat hij zelfs delen van andere schilders overnam om op hun schilderij een stukje stilleven te schilderen. De in 1599 geboren Antwerper trouwde met Constantia van Nieulandt. Zij was zelf schilderes en kende een familie van vele kunstenaars. Adriaen en Constantia vormden een kunstenaarskoppeltje en kregen 12 kinderen.

Opvallend standpunt

Het schilderij Pronkstilleven is geschilderd vanuit een interessante kijk. Doordat het van een wat lager standpunt geschilderd is, is het waarschijnlijk de bedoeling geweest om deze boven een haard te plaatsen. Zo kijk je vanaf de juiste hoogte tegen het stilleven aan.

Pronken met bloemen?

Is een pronkstilleven niet helemaal uw ding, maar bent u wel gek op bloemen? De stillevens met bloemen geven ook een klassieke deftige uitstraling en zijn fraaie werken voor in het interieur.

 

Fabric art

Fabric art

Fabric art is bij uitstek geschikt een print als groot formaat wanddecoratie: een gunstige prijs en mega eenvoudig te bevestigen. Het door u gekozen beeld wordt geprint op een stoffen doek en gespannen in een aluminium textielframe. De frames zijn beschikbaar in drie verschillende kleuren, namelijk: zwart, zilver en wit. Zo weten wij zeker dat er voor ieder interieur een perfect beleving kan worden gecreëerd. Het doek is heel eenvoudig in het aluminium textielframe te bevestigen door een pees in iedere zijde te duwen. Het grote voordeel hiervan is dat u de print kan verwisselen zodra u erop uitgekeken bent.

Dibond aluminium plaat

Aluminium

Aluminium (ook wel bekend als Dibond) is een aluminium paneel van 3mm dik waarop wij direct printen. De zichtzijde is voorzien van een witte laag met daarop een matte toplaag. Hierdoor krijgt de print, zoals u wellicht verwacht, een matte uitstraling voor aan uw muur. Aan de achterzijde van het paneel verlijmen wij een aluminium ophangframe die er voor zorgt dat het paneel ca. 15mm van de muur af hangt. Liever een matte uitstraling verwisselen voor een glanzende uitstraling? Kies van voor plexiglas!

Plexiglas

Plexiglas

Voor printen op plexiglas gebruiken wij een 3mm dik helder plexiglas waarop wij aan de achterkant printen. Tezamen met een witte deklaag, ontstaat er diepte in de print waardoor er een minimaal 3D effect ontstaat. Vanwege de glanzende uitstraling, creëert u binnen een handomdraai een luxe sfeer aan uw muur. Ook aan de achterzijde van het plexiglas, verlijmen wij een aluminium ophangframe die er voor zorgt dat het paneel ca. 15mm van de muur af hangt. Hierdoor ontstaat er een zwevend effect wat de luxe uitstraling ten goede komt!

Specificaties

Kleuren Multi-color
Oriƫntatie Liggend
Type Stilleven

Schrijf u in op onze nieuwsbrief voor 10% korting