Zo de ouden zongen, zo piepen de jongen - Jan Steen

Hoofdafbeelding Zo de ouden zongen, zo piepen de jongen - Jan Steen

Zo de ouden zongen, zo piepen de jongen - Jan Steen

Haarscherp geprint
Ophangsysteem inbegrepen
Wallprint op maat? Neem contact op
Binnen 3 werkdagen geleverd met spoedlevering
90 x 90 cm
120 x 120 cm
150 x 150 cm
180 x 180 cm
Fabric art
Aluminium
Plexiglas
Zwart
Wit
Zilver
Geen
Nee
Ja
Vanaf
Binnen 3 werkdagen geleverd met spoedlevering
Er zijn al 0 van de 0 exemplaren verkocht

Omschrijving

Familie van de schilder

Het schilderij 'Zo de ouden zongen, zo piepen de jongen' is een kleinere versie van 'Soo voer gesongen, soo na gepepen'. In beide kunstwerken is een familie van drie generaties te zien. Lang werd gedacht dat het om de familie van Jan Steen ging. Voor de man met de zwarte hoed, die een pijp rookt, gebruikte Steen namelijk een zelfportret. Tegenwoordig is het echter zeer onwaarschijnlijk dat het in dit schilderij om een familieportret gaat.

 

Spreekwoord

In de schilderijen van Jan Steen werd vaak een spreekwoord uitgebeeld. Het is hierbij niet duidelijk of hij de focus wilde leggen op de humor of juist het moraal. 'Zo de ouden zongen, zo piepen de jongen' refereert hoogstwaarschijnlijk naar de slechte gewoontes van volwassenen die overgenomen worden door de jongeren. In dit werk is namelijk de wijn prominent in beeld en maakt de jonge vrouw naast Jan Steen haar eigen pijp klaar. Deze wallprint van Jan Steen is verkrijgbaar op verschillende materialen:

 

Fabric Art: stoffen doek dat is gespannen in een aluminium frame. De print is uitwasbaar, makkelijk te bevestigen en kan vervangen worden door een andere print wanneer u erop uitgekeken raakt.

 

Aluminium: paneel van 3mm dik met een matte uitstraling. Voorzien van een ophangsysteem waardoor het doek ongeveer 15mm van de muur af hangt.  

 

Plexiglas: creëert een luxe uitstraling door het glanzende effect. Ook het plexiglas is voorzien van een ophangsysteem wat het doek een zwevend effect geeft. 

Specificaties

Kleuren Blauw / Bruin / Rood / Wit / Zwart
Oriëntatie Vierkant
Type Landschap

Schrijf u in op onze nieuwsbrief voor 10% korting