Irissen in gele vaas - Vincent van Gogh

Hoofdafbeelding Irissen in gele vaas - Vincent van Gogh

Irissen in gele vaas - Vincent van Gogh

Haarscherp geprint
Ophangsysteem inbegrepen
Wallprint op maat? Neem contact op
Binnen 3 werkdagen geleverd met spoedlevering
60 x 90 cm
80 x 120 cm
100 x 150 cm
120 x 180 cm
150 x 225 cm
Fabric art
Aluminium
Plexiglas
Zwart
Wit
Zilver
Geen
Nee
Ja
Vanaf
Binnen 3 werkdagen geleverd met spoedlevering
Er zijn al 0 van de 0 exemplaren verkocht

Omschrijving

Veel mensen kennen van Gogh vooral van de Zonnebloemen als het om bloemen gaat. Echter zijn de Irissen in een gele vaas van van Gogh net zo fraai. Het met olieverf beschilderde doek kenmerkt zijn unieke stijl en liefde voor kleuren.

Saint-Rémy

Vincent van Gogh brengt een deel van zijn leven door in een psychiatrische inrichting. De inrichting, genaamd Saint-Paul-de-Mausole, ligt in het zuiden van Frankrijk. In Saint-Rémy de Provence om precies te zijn. Van Gogh verblijft hier één jaar van zijn leven vanwege mentale ongezondheid. Wel weet van Gogh zich in deze periode te ontwikkelen in zijn schilderkunsten. Naast de goede kwaliteit schildert hij dat jaar ontzettend veel. Hij rondt maar liefst 150 schilderijen af! Het is één van zijn meest productieve periodes.

Tijdens zijn verblijf in Saint-Rémy schildert hij werken die later erg bekend worden. Zo schildert hij de Amandelbloesem, een schilderij met een mooi achterliggend verhaal. Opvallend genoeg schildert hij in deze tijd weinig stilleven. Dit is waarschijnlijk door het uitnodigende landschap van Zuid-Frankrijk.

Het origineel

Vincent zocht met het werk naar nieuwe krachtige contrasten. Met het schilderen van de Irissen in een gele vaas deed hij een kleurstudie. Met de paarse bloemen voor een gele achtergrond zouden de kleuren tot een fraai contrast moeten leiden en decoratieve vormen fel uitdrukken. De paarse irissen zijn door de tijd heen verkleurd. Inmiddels zijn ze door verbleking meer aan de blauwe kant.

Een leuk feitje: Van Gogh schilderde twee maal dit werk. Dit voor zijn kleurstudie. Deze keer schilderde hij voor het bereiken van contrast met paars en roze tegenover groene kleuren.

Populariteit

Bloemen stillevens als wanddecoratie zijn enorm populair in interieurs. Daarbij komt dat Oude Meesters enorm in optrek zijn. Daarom zijn de Irissen in gele vaas razend populair. Het bevat beide trends en is een echte eye-catcher in het interieur.

 

Specificaties

Kleuren Blauw / Geel / Paars
Oriëntatie Staand
Type Bloemen

Schrijf u in op onze nieuwsbrief voor 10% korting