De 5 populairste prints van augustus 2021

De 5 populairste prints van augustus 2021

Elke maand zien wij weer nieuwe prints als favoriet voorbij komen. Ons assortiment wordt ook steeds uitgebreider en daarom leek het ons leuk om de populairste prints van augustus 2021 met jullie te delen.

1. De magere compagnie - Frans Hals

De magere compagnie is geschilderd door Frans Hals in 1637. Het is een opdracht voor een Amsterdams schutterstuk en deze werd eigenlijk bijna nooit gegeven aan een schilder buiten de stad. Maar Hals kreeg hem als uitzondering. De geel tinten in het schilderij zijn geweldig te combineren met okergele woonaccessoires!

 

2. Lion king

Hoe tof is deze! Lion King op groot formaat geeft de hele ruimte een compleet nieuwe look. Zoals de naam natuurlijk al zegt is op deze print een grote leeuw afgebeeld met een combinatie van donkere en lichte kleuren. Deze print op aluminium geeft een extra stoere look en wij snappen wel dat deze een favoriet is!

 

3. Bomschuit op het Scheveningse strand - Jacob Maris

Jacob Maris heeft dit prachtige schilderij wel zestien keer geschilderd. Het is een meesterwerk die het zware, harde en sobere leven van haringvissers laat zien. De bomschuit is een schip met een platte bodem en een brede romp, zodat ze zich door de branding op het strand konden laten stranden. In die tijd waren er nog geen havens. Dit populaire schilderij behoort tot de collectie van het rijksmuseum in Amsterdam.

 

4. De zeeslag bij Livorno

De schilder van de Zeeslag bij Livorno is anoniem, maar er wordt geschat dat deze tussen 1653 en 1660 geschilderd is. Op dit schilderij zijn verschillende mensen afgebeeld die druk bezig zijn met de zeeslag bij Livorno. Er zijn mooie kleuren gebruikt en het schilderij lijkt levensecht. 

 

5. De Nachtwacht - Rembrandt van Rijn

Één van de bekendste en meest populaire schilderijen blijft toch altijd De Nachtwacht van Rembrandt van Rijn. De compagnie van kapitein Frans Banninck Cocq en luitenant Willem van Ruytenburgh maakt zich gereed om uit te marcheren, beter bekend als de Nachtwacht van de Hollandse kunstschilder Rembrandt van Rijn (1606-1669) en kwam in 1642 gereed. Het meesterwerk toont de twee schutters uit de titel, vergezeld door andere militeleden, terwijl ze zich aan het opstellen zijn. De Nachtwacht is één van de beroemdste schilderijen ter wereld.

(Marketing)

Schrijf u in op onze nieuwsbrief voor 10% korting