De kleur van het jaar 2022

De kleur van het jaar 2022

Bright skies

Nu het einde van 2021 nadert, is het een mooi moment alvast vooruit te blikken op de nieuwe kleur van het jaar: bright skies. Dit is een frisse, lichtblauwe kleur die optimisme en luchtigheid uitstraalt. Na een lastig jaar waarin de pandemie het gespreksonderwerp van de dag was, staat deze kleur symbool voor een nieuw begin. 

 

2021 was het jaar van Brave Ground 

Brave ground was de kleur van dit jaar (2021). Het is een warme, neutrale kleur die rust en stabiliteit geeft. Ook dit jaar was anders dan andere jaren en het was voor de meeste mensen fijn om hun huis veilig en comfortabel aan te laten voelen. Dit kon onder andere gedaan worden met de brave ground kleur. Deze kleur was goed te combineren met andere kleurpaletten zoals aardse kleuren, natuurlijke tinten en viel zelfs te combineren met een felrode kleur. 

 

Hoe combineer je blauw in je interieur?


Blauw is niet de meest gebruikte kleur voor het interieur. Daarom kunt u heel origineel zijn door blauw te gebruiken. Maar, hoe ga je eigenlijk om met de kleur? Waar gebruik ik het? Veelal wordt er met de kleur van het jaar gedacht dat deze per sé aan de muur zou moeten worden aangebracht. Dit is niet het geval. Het kan ook door middel van andere decoratie. Neem bijvoorbeeld de kussens of een vaas. Wil je toch blauw aan de muur maar niet overheersend? Dan is muurdecoratie ook een optie. Hierdoor hou je het blauw beperkt en met de juiste kleur aan de muur valt de wallprint nog op ook! 


Welke kleuren gaan goed samen met Bright Skies blauw?


Enkel blauw gebruiken in het interieur maakt uw ruimte wel heel koeltjes. Daarom is het advies: Gebruik warme kleuren naast je blauwe tinten. Neem bijvoorbeeld bruin of okergeel. Kleuren die warmte geven aan uw woonruimte. Om de ruimte daarnaast ook een stuk natuurlijker te laten lijken zijn grote planten een goed idee. Grote groene planten breken het blauw. U creëert het effect van in het gras liggen met bomen om je heen. Wanneer je dan omhoog kijkt zie je groen in combinatie met de kleur van het jaar: Bright Skies. 

 

molen aan een poldervaart Eiffel constructie wallprint Rusty bike

 

Art library


Heeft u zelf leuke ideeën die wellicht goed bij de kleur van het jaar passen? In onze Art Library kun je zoeken op miljoenen afbeeldingen door simpelweg uw trefwoord in te typen. Het systeem toont vervolgens de meest relevant afbeeldingen. Zodra u een mooie afbeelding gevonden heeft, bestelt u deze binnen een paar klikken en hangt er binnen no-time een mooie wallprint aan uw muur!

 

 

 
 
(Marketing)

Schrijf u in op onze nieuwsbrief voor 10% korting