4
9
6
3
3
17
1

Landschappen

Kies voor een oude meester landschap aan de muur. In deze categorie vindt u zowel landschappen als stadsgezichten geschilderd door de Hollandse meesters. Oude meesters kunnen uw interieur een unieke en klassieke look geven. Een oude meester op groot formaat geprint op hoogwaardig materiaal brengt een stukje thuismuseum aan de muur.

Lees meer
19 producten

Van heidelandschap, tot polder, bos of duin; het Hollandsche landschap is veel vastgelegd door de Hollandsche meesters van de schilderkunst. De impressionistische schilders hadden ook oog voor het landschap waar ze woonden, dus niet alleen het Nederlandse landschap, maar ook het landschap van bijvorbeeld Frankrijk of Italië. Juist daardoor kreeg je een palet van schilder stijlen die het unieke Nederlandse gevoel weten over te brengen. Zo schilderde Hendrik Voogd bijvoorbeeld het Italiaanse landschap met parasoldennen en Willem van de Velde De zeeslag bij Livorno

Oude meesters landschappen

Een landschap hoort tot de meest verbeeldend sprekende kunstwerken. Een landschap schilderij maakt niet alleen het interieur fraaier, maar de landschappen hebben ook iets rustgevends en daardoor is het erg prettig om er naar te kijken. De natuur is een inspiratiebron. U raakt gefascineerd door het lichtinval, door de glooiing van het landschap en dat allemaal zorgt voor een zeer bijzondere sfeer die u even mee terug in de tijd neemt.

 

De landschappen waren dankbare onderwerpen om te schilderen. De schilders waren zich goed bewust van de bijzondere werking die de natuur heeft op de mensen. Deze landschappen kunnen herinneringen oproepen, maar ook kunnen de drukke gedachten die er in hoofden omgaan even stop worden gezet. Het is een moment van bezinning of een beeld waar men letterlijk bij stil wil staan, even terug in de tijd en genieten van de prachtige natuur in deze tijd. 

Schrijf u in op onze nieuwsbrief voor 10% korting